Samarbeta med Fass

Delta i Sveriges största informationssamarbete om läkemedel. Tillsammans gör vi läkemedelsanvändningen bättre.


Fass är den huvudsakliga källan för läkemedelsinformation i Sverige sedan 1966. Varje månad har vi över fyra miljoner besök på vår webbplats av människor som söker kunskap om läkemedel. Fass är även Sveriges största informationssamarbete om läkemedel. Ett samarbete som de allra flesta företag inom läkemedelsbranschen deltar i.

Allt mer information sprids via digitala kanaler, inte minst om hälsa och sjukvård, och idag finns mängder av webbplatser och databaser med hälsoanknytning. Vem som helst kan bidra med information om hälsa på internet och därför varierar också informationens kvalitet.

Kvalitetssäkrad information om läkemedel

Syftet med Fass är att allmänhet, vårdpersonal, apotek, djurägare och djurvårdpersonal alltid ska ha tillgång till aktuell och kvalitetssäkrad information om läkemedel. Information du kan lita på.

Vi utvecklar kontinuerligt våra tjänster och funktioner för att tillgodose våra användares och våra samarbetspartners behov.

Fass är ett samarbete

Fass bygger på ett samarbete, där drygt 240 läkemedelsföretag, generikaföretag och naturläkemedelsföretag deltar. Alla företag bidrar till innehållet i Fass.

Bakom Fass står Lif - de forskande läkemedelsföretagen, som är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag som är verksamma i Sverige.

Vem kan delta i Fass?

Företag som är innehavare av försäljningstillstånd ellerr ombud för läkemedel i Sverige kan delta i Fass.

Varför ska ett företag vara med i Fass?

Det finns många fördelar för företag att ingå i Fass-samarbetet. Här är några:

  • Fass är ett starkt varumärke med hög trovärdighet. Sedan mer än 50 år är Fass den huvudsakliga källan för läkemedelsinformation i Sverige. På ingen annan webbplats i Sverige finns så mycket kunskap samlat på ett ställe om hur man använder läkemedel.

  • Fass används av sjukvård och apotek i Sverige. Det finns direktkopplingar mellan Fass och vårdens journalsystem, samt mellan Fass och apotekskedjors receptexpedieringssystem.

  • Många webbplatser som säljer läkemedel, både receptfria och receptbelagda, använder Fass för att informera sina kunder om produkterna som säljs.

  • Varje månad har vår webbplats över fyra miljoner besök. Cirka 50 procent är professionella besökare och cirka 50 procent är allmänhet.

  • Tillgängligheten och driftsäkerheten är hög. Fass fungerar i datorer, på läsplattor och i smartphones. Fass VÅRD och Fass Veterinär finns som appar, både för iPhone och Android, och fungerar även offline.

  • För patienter och anhöriga finn appen Fass allmänhet.

  • Tillgängligheten är hög även för personer som har funktionsnedsättningar. Synskadade kan till exempel få läkemedelsinformation från Fass i punktskrift via apoteken. Det går även att få alla läkemedelstexter på Fass upplästa med syntetiskt tal och utskrivna i större stil.

  • Fass skapar effektivitet och enkelhet för anslutna företag som är med i samarbetet. Kostnader för annonsering och annan marknadsföring kan minskas, bland annat genom hänvisning till produktinformation i Fass.

Intresserad av att samarbeta med oss?

Vi utvecklar kontinuerligt nya tjänster och funktioner för att ständigt möta våra användares krav på funktionalitet och tillgänglighet.

Var med och gör läkemedelsanvändningen i Sverige ännu bättre - delta i Fass-samarbetet. Hör av dig, vi berättar gärna mer om fördelarna att ingå i ett samarbete, och vad det innebär. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.Texten reviderades senast: 2023-06-15


Publiceringsdatum: 2023-06-15